Josep Maria Vall

VIDA – nou disc · cantautor

El 9 NOUEl Suprem absol Josep Maria Vall, acusat de fer contraban de llet en pols des d’Estònia.

L’Audiència Nacional havia condemnat a l’expresident de la UE Vic a un any i  vui mesos de presó

El Tribunal Suprem ha absolt Josep Maria Vall, exgerent de la Cooperativa Agrària Comarcal Plana de Vic i expresident de la UE Vic, dels presumptes delictes de contraban continuat i frau fiscal de què se l’acusava per haver importat llet en pols des d’Estònia. D’aquesta forma deixa sense efecte la sentència anterior, de l’Audiència Nacional, que els condemnava a un any i vuit mesos de presó i una multa d’1,3 milions d’euros.

Vall: “Em van canviar la vida, però ara ja puc tornar a respirar”

La inculpació que Josep Maria Vall va rebre fa 14 anys pel cas d’importació de llet en pols fraudulenta va suposar-li un gir inesperat. Considera que “sense teni-hi res a veure” l’operació que va fer l’empresa alemanya el va acabar “esquitxant” sense saber-ho. “Al principi va ser molt dur; els amics de veritat no em van deixar, però hi va haver gent que em va girar l’esquena i els bancs tampoco em volien ajudar. El meu negoci se’n va anar en orris sense que els fets anessin amb mi”, declara Vall.

Ara confia que la darrera sentència del Suprem tornarà a marcar un punt i a part important: “Em van canviar la vida, però ara ja puc tornar a respirar tranquil”, argumenta Vall. Des que “el negoci va quedar arruïnat” va haver de buscar noves opcions laborals, canviant de sector professional, després de “passar a no tenir recursos econòmics”. Ara es dedica a la gestió de finques i a la música. Aquest dissabte, de fet, té un concert a Calldetenes. Lliure d’antecedents, espera que el cas quedi tancat, i no es rendeix. “Sempre he sigut un lluitador”, conclou Vall.
Seguir la notícia a El 9 NOU…

Secció de comentaris tancada.