Josep Maria Vall

VIDA – nou disc · cantautor


JOSEP MARIA VALL

 

Neix a Torelló a l’any 1946 on el seu pare era mestre a l’escola del poble. Al cap de pocs anys, van traslladar-se a viure a pagès.

 

La seva juventut va estar lligada al món de la pagesia de la comarca d’Osona. En aquesta època formà part d’un grup anomenat St. Isidre, des del qual s’organitzaven actes culturals i editaven una revista.

 

Entre aquests actes van aconseguir l’actuació d’en Raimon a la població de Gurb, temps en el que el cantant tenia prohibida qualsevol actuació a Catalunya.

 

Sense haver estat mai a la política, els seus ideals són clars i coneguts. Sempre ha lluitat per la llibertat.

 

Ha estat vinculat al món de l’esport, essent president de la Unió Esportiva de Vic durant quatre anys. Fou gerent de la Cooperativa Plana de Vic – reconeguda empresa -, i també de l’empresa Llet Sali. A l’any 1995 va tenir un polèmic cas judicial que ha arribat a l’Audiència Nacional, cas encara pendent de resolució al Suprem.

 

Fa tres anys, animat per un amic, va començar a compondre i a produir el seu primer treball discogràfic. Al cap d’un any, s’incorporà a aquest projecte l’Anna Soldevila amb qui també ha compost alguns dels temes d’aquest disc.

 

Cal tenir en compte que és atípic dintre de la industria del disc que una persona de més de seixanta anys decideixi fer la seva opera prima. Un clar exemple per animar a tots aquells que la música és la seva passió a que mai es tard per ”enregistrar les seves cançons”.

 

El concert de pre-estrena es va fer al Teatre Vigatà de Vic, amb una assistència de més de set-centes persones.

 

VIDA”, és el títol d’aquest treball on es recullen les vivències i històries reals de persones anònimes. I, com a single presentació “Què faria”.